وبلاگ

سایت چیست؟ فرق سایت با وب سایت چیست؟

سایت چیست؟

میانبری به آنچه که شما می خواهید:

دنیای امروزی با پیشرفت تکنولوژی و ورود به عصر دیجیتال باعث شده است که واژه‌هایی مانند وب سایت،وبلاگ، وبگاه و تارنما به گوش همه ما بخورد و واژه های نام آشنایی باشند.

در این مقاله از شرکت طراحی سایت در کرمان برنز وب، قصد داریم توضیحات کاملی درباره اینکه وب سایت چیست؟ فرق آن با سایت چیست؟ انواع وب سایت کدامند؟ اصطلاحات وب چیست؟ به شما ارائه دهیم.

سایت یا وب سایت چیست؟

وب سایت به چه معناست؟ وب سایت مجموعه ای از صفحات وب در دسترس عموم و مرتبط با یکدیگر است که یک نام دامنه واحد را به اشتراک می گذارند. وب سایت ها را می توان توسط یک فرد، گروه، کسب و کار یا سازمان برای اهداف مختلف ایجاد و نگهداری کرد.

در واقع، وب سایت مجموعه ای از بسیاری از صفحات وب است و صفحات وب فایل های دیجیتالی هستند که با استفاده از HTML (HyperText Markup Language) نوشته می شوند. برای اینکه وب سایت خود را در دسترس همه افراد جهان قرار دهید، باید آن را در یک رایانه متصل به اینترنت بصورت شبانه روزی ذخیره یا میزبانی کنید. چنین کامپیوترهایی به عنوان وب سرور شناخته می شوند.

صفحات یک وب سایت با لینک ها، هایپر لینک ها، به یکدیگر پیوند داده شده اند و یک رابط و طراحی مشترک دارند. این وب‌سایت ها همچنین ممکن است حاوی اسناد و فایل‌های دیگری مانند تصاویر، ویدیوها یا سایر دارایی‌های دیجیتال باشد.

برای درک بهتر وب سایت باید به شما بگوییم که هر وبسایتی دارای یک آدرس منحصر بفرد یا نشانی است که به اصطلاح به آن url گفته می شود. ک 

در پاسخ به سوال وب سایت چیست؟ باید به شما بگوییم هر وبسایت مانند یک اثر انگشت انسان منحصر به فرد می باشد که دارای اطلاعاتی است که آن را از سایر وبسایت ها متمایز می کند که این اطلاعات منحصر به فرد، تحت عنوان دامنه در بستر اینترنت ثبت می‌شود و هر وسایت برای خود نام دامنه یکتایی دارد.

هر دامنه با یک آیدی شناسایی می باشد که به آن IP گفته می شود.

ابتدایی ترین زبانی که می‌توان صفحات وب را با آن طراحی کرد زبان نشانه گذاری html می باشد در واقع html ساختار اصلی سایت را مشخص می کند یا باصطلاح استخوان بندی یک سایت است و زیبایی ندارد، صورتی که شما بخواهید صفحات وب خود را به صورت جذاب تر طراحی کنید باید از سایر زبان ها مانند سی اس اس، جاوااسکرپت نیز بهره بگیرید.

با استفاده از این زبان های طراحی وب سایت می توانید فرانت اند یا هر آنچه کاربر در پیش روی خود می بیند را طراحی کنید، اما برای ارتباط صفحات وب با سرور سایت شما، نیاز به یک زبان بک اند مانند php دارید که این زبان برنامه نویسی وب اطلاعات را از سرور سایت گرفته و جهت نمایش به مرورگر ارسال می کند و ارتباط بین پایگاه داده و بخش فرانت اند را برقرار می کند.

ساختار یک دامنه به چه شکل است؟

به طور کلی یک دامنه دارای سه بخش می باشد. بخش اول پیشوند، بخش دوم نام دامنه و بخش سوم پسوند می باشد. بخش پیشوند که همان عبارت www میباشد برای همه دامنه ها یکسان است و با این بخش کاری نداریم. بخش نام دامنه که در وسط قرار دارد همان نامی است که شما بر روی سایت خود می گذارید که می تواند برند شما باشد.

فرق سایت و وب سایت چیست؟

یکی از سوالاتی که معمولا برای شما هم پیش می آید، این است که فرق سایت و وب سایت چیست و چه تفاوتی بین سایت و وب سایت وجود دارد؟

اگر بخواهیم در یک جمله شما را به جواب برسانیم باید بگوییم سایت و وب سایت در فارسی تفاوتی با هم ندارند و صرفا به یک معنی به کار میروند، اما در لغت انگلیسی این کلمات معنا متفاوتی دارند.

در لغت انگلیسی سایت site به معنی موقعیت مکانی و محل میباشد و برای این منظور به کار میرود ولی کلمه وبسایت website به معنی پایگاه اینترنتی و یا محل اینترنتی میباشد که این عبارت به معنی همان سایت و وبسایتی است که ما در فارسی استفاده می کنیم.

انواع وب سایت از نظر کاربردی بودن آنها:

سایت فروشگاه ای از پرطرفدارترین انواع سایتها می باشند که محصولات و خدمات کارفرما را به مشتریان معرفی می کنند. وب سایت فروشگاهی باید قابلیت اتصال به درگاه بانکی و پرداخت اینترنتی،مشاهده محصول و امکان مقایسه محصولات مختلف سایت،دارا بودن سبد خرید،جهت مشاهده قیمت و ده ها قابلیت دیگر را داشته باشد تا بتواند به مشتریان ارائه خدمات کند.

سایت فروشگاه اینترنتی یکی از انواع سایت های پرتقاضا برای بخش سئو سایت در کرمان است. سایت های چند فروشگاهی هم شامل این دسته هستند. به طور مثال دیجی کالا، ایمالز، ترب، باسلام

این سایتها بعد از سئو، می توانند فروش بسیار بالایی برای کارفرما داشته باشند. البته ناگفته نماند سئو یکی از راههای فروش محصول است نه همه راهها…

یکی از راههای که یک شرکت می تواند خدمات خود را معرفی کند و برند سازی خود را انجام دهد، طراحی یک سایت شرکتی یا سایت خدماتی است.

یکی از روش های نوشتن رزومه ایجاد یک سایت شخصی است. شما با داشتن یک سایت شخصی می توانید نمونه کارهای خود را در سایت گذاشته و خود را در حد شایسته ای پرزنت کنید.

اخبار و مجلات: این وب سایت ها نیاز به توضیح کمتری دارند، هدف اصلی این نوع وب سایت ها به روز نگه داشتن خوانندگان آنها از موضوعات روز است در حالی که مجلات بر سرگرمی تمرکز می کنند.

ویروس نحس کرونا، زندگی انسانها را بسیار دگرگون کرد. یکی از مواردی که در زمان کرونا می توانست کسب و کار شما را نجات دهد، ایجاد یک سایت آموزشگاهی برای مدیران مدارس و معلمان بود تا بتوانند از قرنطینه آموزش خود را به انجام برسانند.

بروشور: این نوع وب سایت ها عمدتاً توسط مشاغل کوچک مورد استفاده قرار می گیرند، این نوع وب سایت ها به عنوان یک کارت ویزیت دیجیتال عمل می کنند و برای نمایش اطلاعات تماس و تبلیغ خدمات، تنها با چند صفحه استفاده می شوند.

پورتال: این نوع وب سایت ها برای اهداف داخلی در مدرسه، مؤسسه یا هر کسب و کاری مورد استفاده قرار می گیرند، این وب سایت ها اغلب حاوی یک فرآیند ورود به سیستم هستند که به دانش آموزان اجازه می دهد به اطلاعات اعتبار خود دسترسی داشته باشند یا به کارمندان اجازه می دهد به ایمیل ها و هشدارهای خود دسترسی داشته باشند.

انواع وبسایت از نظر فنی:

  • سایت استاتیک یا ایستا

سایت های ایستا، سایت هایی هستند که فقط دارای ظاهر هستند و تنها یک فرانت اند کار میتواند کار طراحی سایت را انجام دهد. به این ترتیب برای داشتن سایت استاتیک نیازی به برنامه نویس حرفه ای سایت نخواهید داشت و میتوانید با دانش فنی فرانت اند یک سایت ایستا بسازید.

هیچ پردازشی بر روی سرور (به گفته کاربر) در وب سایت های استاتیک وجود ندارد. صفحات وب بدون هیچ تغییری توسط سرور بازگردانده می شوند، بنابراین وب سایت های ایستا سریع هستند. هیچ تعاملی با پایگاه داده وجود ندارد. همچنین، هزینه کمتری دارند زیرا میزبان نیازی به پشتیبانی از پردازش سمت سرور با زبان های مختلف ندارد.

در سایت های ایستا میتوان برای هر صفحه ویژگی های منحصر به فردی اعمال کرد اما به روز رسانی این سایت ها کمی دشوار است زیرا اگر مشتر ی تخصصی در حوزه فرانت اند نداشته باشد نمیتواند در آن تغییراتی ایجاد کند.

  • وب سایت های داینامیک

سایت های داینامیک سایت هایی هستند که نیاز به برنامه نویس حرفه ای دارند و نیازمند سیستم مدیریت محتوا هستند. این سایت ها علاوه بر فرانت اند دارای بک اند نیز میباشند و به این ترتیب انتقال اطلاعات بین فرانت سایت و سرور برقرار میشود و اطلاعات به راحتی منتقل میشوند.

در سایت های داینامیک میتوانید اطلاعات سایت را تغییر دهید و سایت را به روز رسانی کنید. برای ساخت سایت های داینامیک میتوان از cms یا سیتم های مدیریت محتوا مختلف استفاده کرد که معروف ترین سیستم های مدیریت محتوا وردپرس میباشد.

تفاوت وبسایت و وبلاگ چیست؟

وبسایت و وبلاگ ممکن است از نظر ظاهری به هم شباهت هایی داشته باشند اما از نظر ساختاری کاملا با هم متفاوت هستند.

وبلاگ ها رایگان هستند و نیازی به طراحی ندارند و شما میتوانید با خرید قالب آماده آن ها را راه اندازی کنید. شما میتوانید در سایت های وبلاگی برای خود پنل کاربری داشته باشید و به صورت رایگان برای خود وبلاگ خاص تان را راه اندازی کنید.

برای راه اندازی وبلاگ نیازی به دانش فنی خاصی نیست و شما میتوانید بدون ان که تخصصی در طراحی سایت داشته باشید یک وبلاگ برای خودتان راه اندازی کنید.

در وبلاگ ها امکان ارسال و آرشیو کردن مطالب وجود دارد و میتوانید فایل های صوتی و تصویری و ویدیویی را به اشتراک بگذارید.

برای داشتن یک وبلاگ میتوانید بدون آن که هاست و دامنه بخرید در یک وبلاگ ثبت نام کنید برای خودتان یک وبلاگ راه اندازی کنید.

برای راه اندازی سایت شما باید دانش فنی داشته باشید و باید بتوانید یا با برنامه نویسی و یا با کمک سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس سایت طراحی کنید.

برای راه اندازی وب سایت باید هاست و دامنه خریداری کنید و برای این کار باید هزینه پرداخت کنید و به همین دلیل گفت میشود راه اندازی یک سایت نیازمند هزینه است درحالی که وبلاگ رایگان است.

یک وبسایت نیاز به طراحی دارد و شما نمیتوانید صرفا با تولید محتوا آن را پیش ببرید و باید بخش های مختلف آن طراحی شوند.

یک وبلاگ شما میتواند قابلیت عضویت کاربران داشته باشد تا هر کاربر بتواند وبلاگ خود را در آن راه اندازی کند در حالی که این امر در سایت ها اختیاری است.

جدیدترین مقالات

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی آنلاین بیشترین پتانسیل را برای رشد کسب و کار دارد و به گفته 49 درصد از کسب و کارها، بهترین بازگشت

ادامه مطلب
نیاز به مشاوره رایگان دارید؟

برنز وب ، 7 روز هفته و 24 ساعت شبانه روز آماده مشاوره دادن  به شما عزیزان است. برای تماس با مجموعه ما می توانید به صفحه تماس با ما مراجعه کرده و با شماره همراه پشتیبانی ارتباط برقرار کنید یا فرم زیر را پر کرده و منتظر تماس کارشناسان ما باشید.

مشاوره رایگان با برنزوب
به امید فردایی بهتر